Mijn naam is Paulien Plompen, ik ben 58 jaar en woon en werk in Valkenswaard. Ik ben getrouwd met Arjan en wij hebben twee volwassenen kinderen, een zoon van 28 jaar en een dochter van 27 jaar, die beide zelfstandig wonen. Mijn hobby’s zijn wandelen, zingen en schilderen.

Al ruim 30 jaar begeleid ik mensen. Ik heb gewerkt als activiteitenbegeleider, persoonlijk begeleider, casemanager dementie en als projectcoördinator mantelzorgondersteuning dementie. Ik heb gewerkt in verschillende verpleeghuizen, dagcentra, bij mensen thuis en in wijkcentra. Allemaal met als doel de zelfstandigheid en het welzijn van deze mensen te bevorderen. Hier begeleidde ik volwassenen en ouderen met psychosociale problemen voortkomend uit lichamelijke en psychische achteruitgang. Chronisch zieke en mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Problemen die hieruit voortkwamen waren: acceptatie van een beperking, eenzaamheid, passiviteit, depressie, geen sociaal netwerk, zingeving en rouw- en verlieservaringen. Vervolgens heb ik mensen met dementie en hun mantelzorgers begeleid.

The best and most beautiful things in the world cannot be seen or touched. They must be felt with the heart”

-Helen Keller-

De laatste 6 jaar heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van (over)belaste mantelzorgers. Dit deed ik zowel in individuele trajecten als in gespreksgroepen. Mijn eigen ervaring als mantelzorger voor mijn schoonmoeder en mijn moeder met dementie bracht dit naar een hoger niveau. Je begrijpt dan pas écht hoe het is! Het was een intens, emotioneel proces en overbelasting kwam ook om de hoek kijken. Vervolgens heb ik mijn schoonvader begeleid die plotseling een ongeneeslijke ziekte kreeg en binnen een half jaar kwam te overlijden. Dit waren heftige maar waardevolle ervaringen en hebben mij veel nieuwe inzichten gegeven. Ik voel me als mens rijker in mijn omgeving en op het werk.

De coachopleiding die ik onlangs heb afgerond was een eyeopener voor mij en een geweldige aanvulling in het begeleiden van mensen. Met coaching krijg ik mensen nog meer in beweging en zie ik mensen groeien, wat resulteert in blijvende verandering in iemands leven.

Alle mensen hebben bepaalde overtuigingen die je behoorlijk kunnen belemmeren in je werk en in je leven. Met coaching kun jij die stap zetten om daar verandering in te brengen. Ik kan je helpen inzicht te krijgen en je leren te ontwikkelen naar die blijvende gedragsverandering. Je kunt mensen het beste stimuleren, als je ziet wat iemand beweegt, waarom die persoon doet zoals-ie doet. Leer daarvoor de uniekheid en kracht van ieder individu te zien en daarmee te werken. Dat zit soms in een detail, een woord dat iemand zegt of bijvoorbeeld in een twinkeling in iemands ogen, maar dat moet je wel zien en voelen. Daar ben ik goed in. Mijn hoogsensiviteit ligt hierbij in mijn voordeel. Mijn empathische vermogen en betrokkenheid, mijn open niet oordelende houding, aansluiten bij het individu, eerlijke oprechte interesse, geduld en aandacht voor mensen is zoals ik ben.

De kracht en kwaliteit van mij als begeleider zit in mijn levenservaring en mijn werk. Dit ervaar ik nog steeds als doorlopende lijn in het leer- en ontwikkelingsproces in mijn leven. In mijn coachopleiding heb ik zelf ervaren wat coaching met je doet en daarom is het voor mij een uitdaging om nog meer te leren en de vervolgopleiding Dieper Coachen te gaan doen.

Door al deze ervaringen voel ik me fijner, mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid en ik voel me in alle opzichten een gelukkiger mens.

Een leven met meer innerlijke rust en geluk – dat gun ik iedereen!

Paulien Plompen

De jongen en het paard.

“Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft” zei het paard.
“Het betekent dat je weigert op te geven”

-Charlie Mackesy-

Neem vrijblijvend contact op

De jongen en het paard.

“Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft” zei het paard.
“Het betekent dat je weigert op te geven”

-Charlie Mackesy-

Neem vrijblijvend contact op